Vidste du dette om dame- og herrecykler i Kbh

København blev for mange tidsperioder siden døbt til Europas sikreste cykelby, og i november 2016 er der kommet en mere fantastisk statistik til alles kendskab. Vi har i øjeblikket størstedelen cykler i Købehavn, holdt op over for biler og anden trafik. Denne kendsgerning må siges at være overraskende postiv, særligt når man holder det op mod resten af den industrielle del af verden. Herudover er der de oplagte goder, at luftkvaliteten bliver forbedret, eftersom vi har færre udledning afluftforurenende gasser i forhold til hvis alle cyklisterne færdedes i køretøjer. Hertil er det som bonus ret trafiksikkert at være cyklist i byen, fordi der er lavet cykelstier på alle hovedfærdselsårene, og du er ej eneste cyklist, hvorfor der findes minimeret risiko for, at biler og busser overser dig som cyklist. Men du skal stadig være på vagt over for blinkende lastbiler.
Derfor er du formentligt også en der kører på cykel og er ved at trænge til en ny dame- eller herrecykel. Og måske er en af dine unger kommet i den alder, hvis det skal have sin helt egen børnecykel. Vær sikker på at gå efter en cykel, som passer til det individuelle behov. Det er vigtigt at blive klar over, hvorvidt du egentlig kun skal transportere dig mindre distancer inderst i bylivet hvorfor du måske kan nøjes siddende på en klassisk herre- / damecykel i bedstefar/-mor-typen, eller du cykler længere afstand på din arbejdsplads, og dermed skal se på racercykler.
Såfremt du har i en fremskreven alder, går med for eksempel sportsskader eller måske bare temmelig magelig, er en el cykel en god chance. Hvis det er tilfældet må du bestemme dig for, om du ønsker elcykleni sporty model, citybike eller måske mere klassiske bycykel. Denne type cykel er i tillæg også klimavenlig, eftersom cyklen får energi fra et batteri, som er født med lang holdbarhed. De er lavet med varierende mekanikker, men el-cyklerne med såkaldt centermotor samt formotor er de seneste fem år de hovedsageligt solgte i EU. Cykelhandlerne har foruden elcykler med baghjulsmotor. Modellen med centermotor står som den allerdyreste, men har til gengæld i tillæg et meget funktionelt motortræk. Mærkerne er mange af de identiske producenter, der på samme måde står bag cyklerne på el. For eksempel Centurion foruden Jensen.